matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
kinga:
do wykresu funkcji f(x)=a
x−5
−37 nalezy punkt P (2;−10)
21 lut 20:55
Jerzy:
−10 = a
2 − 5
− 37
21 lut 20:58
yht:
−10 = a
2−5
−37 −10 = a
−3
−37 −10+37 = a
−3
27 = a
−3
3
3
= a
−3
3
3
= (a
−1
)
3
3 = a
−1
1
3 =
a
1
a =
3
21 lut 20:58