Oblicz wysokość trójkąta równobocznego jeżeli obwód trójkąta ma
Henryk: Oblicz wysokość trójkąta równobocznego jeżeli obwód trójkąta ma
a) 30 cm
b)18
21 lut 20:02
Jerzy:
| | a√3 | |
h = |
| , gdzie: a to bok |
| | 2 | |
21 lut 20:05
Eta:
W której klasie jesteś?
21 lut 20:05
Eta:
21 lut 20:06
5-latek: a) to dlugosc boku wynosi 10cm
b) dlugosc boku wynosi 6cm
Podstawiaj dowzoru i licz
21 lut 20:06
Henryk: a)15 √3
9 √3
21 lut 20:12
Eta:
Nie!
a) 3a=30 ⇒a=10 to h= 5√3
b) 3a= 18 ⇒ a= 6 to h=3√3
21 lut 20:13