równanie
Jesper: x2 + 1 = y2 x,y ∊ C
21 lut 18:26
Jerzy:
⇔ x2 − y2 = − 1 ⇔ (x+y)(x−y) = −1 ... i kombinuj dalej
21 lut 18:30
yyhy: zobacz sobie definicję hiperboli też
21 lut 18:31
ICSP: y2 − x2 = 1 − równanie Pella. Ponieważ 1 jest kwadratem liczby naturalnej jedynymi
rozwiązaniami tego równania w liczbach całkowitych są pary : (y , x) = (1 , 0) , (y,x) =
(−1,0)
21 lut 19:20
Jerzy:
czemu = 1 ?
21 lut 19:21
yyhy: aaaa bo to C to całkowite..

Mysalem, ze to zadanie ze studiów i Zespolone
21 lut 19:37
Jerzy:
x + 1 = 1 i x − 1 = −1 lub x + 1 = −1 i x − 1 = 1
21 lut 19:41
Jerzy:
aj .... x + y = 1 i x − y = −1 lub x + y = −1 i x − y = 1
21 lut 19:53