punkty o wspolrzednych calkowitych
xxxx: | | x+3 | |
ile punktow o obu wspolrzednych calkowitych nalezy do wykresu f(x)= |
| |
| | x−3 | |
21 lut 17:41
Jerzy:
| | 6 | |
Wskazówka: f(x) = |
| + 1 |
| | x−3 | |
21 lut 17:43
xxxx: jak to mozna latwo sprowadzic do takiej postaci ?
21 lut 17:49
5-latek: (x+3):(x−3) =
21 lut 17:50
===:
x−3=−1 x=2
x−3= 1 x=4
x−3=−2 x=1
x−3= 2 x=5
x−3=−3 x=0
x−3= 3 x=6
x−3=−6 x=−3
x−3= 6 x=9
21 lut 17:50
Jerzy:
| | x − 3 + 6 | | 6 | |
f(x) = |
| = 1 + |
| |
| | x − 3 | | x−3 | |
21 lut 17:51