matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Maksimum lokalne funkcji
green_inferno:
ax
Kiedy funkcja f określona wzorem f(x)=
ma w punkcie x=−1 maksimum lokalne?
x
2
+1
21 lut 17:12
Jerzy:
gdy pochodna f'(−1) = 0 i pochodna zmienia znak z + na −
21 lut 17:15