matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
xxx:
Rozwiaz rownanie x
2
−3mx+2m
2
=0 a) z niewiadomoa x b) z niewiadoma m Wystarczy a). Drugi podpunkt chce zrobic sama
21 lut 17:11
Jerzy:
1) Δ < 0 − brak
3m
2) Δ = 0 − x =
2
3) Δ > 0
3m +
√
Δ
3m −
√
Δ
x
1
=
, x
2
=
2
2
21 lut 17:13