matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Max Kelwin:
Wiedząc, ze log
1
5
3=a i log
2
3 =b, oblicz log
3
0
8 proszę o pomoc
21 lut 16:27
Jerzy:
1
3
log
30
8 =
= =
log
8
30
log
2
2 + log
2
15
log
3
15
i log
2
15 =
.. i działaj dalej
log
3
2
21 lut 16:32
Eta:
log
2
3
b
b
log
15
3=
=a ⇒
=a ⇒ log
2
15=
log
2
15
log
2
15
a
3
3
3a
log
30
8=
=
=
1+log
2
15
b
1+
a
a+b
21 lut 16:38
Max Kelwin:
dziękuję bardzo
21 lut 16:49