matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Figury podobne
J.B.:
Figura F1 jest podobna do figury F2 w skali 2/5. Pole figury F1 wynosi 8, F2 ma pole równe ....? Help....
21 lut 16:03
Janek191:
8
2
4
= (
)
2
=
P
2
5
25
P
2
= 50
21 lut 16:06
5-latek:
F
1
2
=
F
2
5
P
1
2
= (
)
2
P
2
5
Podstaw dane i policz
21 lut 16:08