matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
ola:
czemu zle mi wychodzi? oblicz wyraz k+1
1
a n = 4*(
)
n
2
1
a k+1 = 4*(
)
(
k+1)
2
1
1
a k+1 = 4*(
)
k
* (
)
1
2
2
1
a k+1 = 2*(
)
k
2
a k+1 = 1
k
a w odp jest 2
(
−k+1)
21 lut 15:15
Benny:
1
a
n
=2
2
*(
)
n
2
1
a
n
=(
)
n−2
2
1
a
k+1
=(
)
k−1
2
a
k+1
=2
1−k
21 lut 15:17