matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Max Kelwin:
Ile równa się log
1
8
6,25, jeżeli log
2
25=a ? z góry dzięki
21 lut 15:05
5-latek:
1
log
1/8
6,25= log
2
−3
6,25=−
log
2
6,25
3
21 lut 15:29
Max Kelwin:
2
a
hmm a jak to mozna rozpisać inaczej? żeby było
−
bo tak jest w odpowiedziach.
3
3
Próbowałem ale nie wychodzi mi
21 lut 15:34
Eta:
log
2
25= a ⇒ 2log
2
5=a
log
2
(25/4)
2log
2
5−log
2
4
a−2
2
a
log
1/8
6,25} =
=
=
=
−
log
2
(1/8)
−3
−3
3
3
21 lut 15:48
5-latek:
Dziekuje
Sam tez skorzystam
21 lut 15:51
Max Kelwin:
dziękuję
21 lut 15:54
Eta:
21 lut 16:00