Funkcje
Irmina 20: 1. Sporządź wykres funkcji f(x)=|x−1|−|x+2|. Podaj zbiór wartości i miejsce zerowe tej funkcji
2. Dla jakich wartości parametru m równanie x2+(m+4)x+6m=0 ma dwa różne pierwiastki
rzeczywiste, których suma kwadratów jest mniejsza od 15m−32
3.Wyznacz wszystkie wartości parametru m dla krórych funkcja f(x)=x2+2x−(m3+2m2−m−3) co
najmniej jedno miejsce zerowe.
21 lut 14:10
Kacper:
Pięknie, a własna praca?
21 lut 14:13
Jerzy:
1) rusujesz w przedziałach
2) Δ > 0 i x12 + x22 < 15m − 32 ( wzory Viete'a)
3) Δ ≥ 0
21 lut 14:14
5-latek:

wykres do 1 zadania
zadanie nr 2
Δ>0
x
12+x
22<15m−32
Zadnie nr 3
Δ≥0
21 lut 14:15
Irmina 20: Dzięki
21 lut 17:13