1. Dla m≠2 rozwiązaniem równania m(x-m)=2(x-2)
izaa19: 1. Dla m≠2 rozwiązaniem równania m(x−m)=2(x−2)
2. Wyznacz wartość m i n współczynników wielomianu w(x)=x3+mx2+x+n jeśli wiesz że jest on
podzielny przez dwumian x−1 oraz spełnia warunek w(−2)=3
21 lut 13:22
Jerzy:
2)
W(1) = 0
W(−2) = 3
podstaw i z układu dwóch równa policz: m i n
21 lut 13:24
5-latek: Do zadania nr 1 −−jest
21 lut 13:27
21 lut 13:34
Jerzy:
| | m2 − 4 | |
sorry ... x = |
| |
| | m − 2 | |
21 lut 13:35
izaa19: Dzięki
21 lut 13:54