matematykaszkolna.pl
rachunek prawdopodobieństwa wera11: Mam pytanie: Czy zadanie z rachunku prawdopodobieństwa można rozwiązywać za pomocą drzewka? Czy takie rozwiązanie jest akceptowane przez CKE. Prosiłabym o odpowiedz nauczycieli−matematyków. Z góry dziękuję za odpowiedź P.S. Tutaj na forum ludzie omijają tą metodę szerokim łukiem. Przecież ta metoda rozwiązania jest bardzo prosta i logiczna
21 lut 07:14
5-latek: Jeśli zadajesz takie pytania to znaczy ze nie doroslas do matury . Prosze bez obrazy. Pytanie nr 1 −− można Pytanie nr 2 −−− zadzwon do najblizszego oddzialu CKE i się dowiesz . Metoda dzielenia Horneren wielomianow jest prosta i logiczna ale ja osobiście omijam ja szerokim łukiem wole dzielenie pisemne Wiec ?
21 lut 08:14
Mateusz: Można ale nie trzeba, wybór metody zależy od tego co kto lubi, jak lubisz rysować drzewka to wolna wola emotka a jak ktoś nie lubi to korzysta z prawdopodobieństwa iloczynu zdarzeń i prawdopodobieństwa całkowitego(na tych dwóch regułach opiera się metoda rozwiązywania zadań z wykorzystaniem drzewka, tyle że uczniowie często tego nie dostrzegają a moze i sami nauczyciele tez )
21 lut 12:15