potęgi
kalkulator: pytanie które mogę mieć na egzaminie
definicja wyrażenia ab i czy istnieje 00
20 lut 20:28
Janek191:
Dla a , b ∊ ℕ
ab = a*a*a * .... * a
b czynników
20 lut 20:32
Jerzy:
00 to symbol nieoznaczony
20 lut 20:34
The City:
Czytałem kiedyś, że w kobinatoryce przyjmuje się, iż 00 = 1
20 lut 20:34
jc: Przyjmuje się, że 00 = 1. Wtedy (a+0)2 = a2 02 + 2 a2 01 + 02 = a2 i wszystko sie
zgadza, inczej trzeba by wydzielać zerowy składnik.
20 lut 22:15
5-latek: W kombinatoryce jest 0!=1
20 lut 22:25