granice
kamil:
2n jest potega
23 gru 10:51
Andrzej: | | 4 | |
= lim (1+ |
| )2n = e83 |
| | 3n+1 | |
słabo widać... tam jest e do potęgi 8/3
23 gru 12:08
kamil: hmmm.. a moglbys Andrzeju rozpisac twoje rozwiazanie? bo moj wynik to 1
23 gru 14:35
Eta: wyjaśniam
| | 3n+1+4 | | 4 | |
an=( |
| )2n=(1+ |
| )2n=
|
| | 3n+1 | | 3n+1 | |
| | [(1+43n+1)3n+1]1/3 | |
=( |
| )2
|
| | (1+43n+1)1/3 | |
| | (e4)1/3 | |
to lim an=( |
| )2=(e4/3)2= e8/3
|
| | 1 | |
23 gru 15:37
kamil: wielkie dzieki
23 gru 17:22
Eta:
23 gru 21:37