matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba różnych pierwiastków wielomianu
inter_binter:
Liczba różnych pierwiastków wielomianu W(x)=(4−x
2
)(x−2)(x
2
+16) jest równa a) 2 b) 3 c) 4 d) 5
20 lut 11:07
The City:
W(x) = −(x−2)
2
(x+2)(x
2
+16) zatem x=−2 V x=2 (podwójny) odp. A
20 lut 11:10