matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niewiadoma m
pajacyk:
Dane jest równanie: (1 −
√
3
)(2 + m
√
3
) =
√
3
− 7 Ile wynosi m?
20 lut 11:05
Jack:
albo to po prostu wymnoz... albo −(
√
3
−1)(2+m
√
3
) =
√
3
− 7 // : (
√
3
−1)
√
3
−7
−(2+m
√
3
) =
√
3
−1
√
3
−7
√
3
−1−6
6
6
√
3
+6
=
= 1 −
= 1 −
=
√
3
−1
√
3
−1
√
3
−1
2
= 1 − (3
√
3
+ 3) = − 3
√
3
− 3 + 1 = −3
√
3
− 2 −(2+m
√
3
) = −3
√
3
− 2 −m
√
3
− 2 = − 3
√
3
− 2 m = 3
20 lut 11:26
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick