SPRAWDŹ
STUDENTKA: Czy dla szeregu potęgowego ∑
n=1∞ promień zbieżności wynosi 5
| | 1 | |
Wzor na promień to R = |
| pierwiastek jest stopnia n |
| | lim √| an | | |
teraz pytanie jak wyłuskań a
n
Proszę pomóżcie
19 lut 21:43
STUDENTKA: pomoze ktos
19 lut 21:49
yyhy: Z wartosci promienia zbieżnosci chcesz uwzyskać wyrazy a
n..

nie da sie
19 lut 21:50
STUDENTKA: czekaj bo mi sie nie wyswietlło w całości
z tego chcem uzyskać
19 lut 22:02
jc: Przecież napisałaś, że an = 1/ (3−4i)n, R = 5
19 lut 22:05
yyhy: W sumie to nie rozumiem tego zapytania..

D
Skoro masz szereg, to mozesz uzyskać promień zbieżności.
Napisz PRECYZYJNIE całe polecenie.
19 lut 22:05
jc: Dobrze napisałaś. |an|1/n = 1/5, dlatego R=5.
19 lut 22:11