matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie okręgu
MiŚka:
Napisz równanie okręgu o sr. w punkcie (−3, 5) przechodzącego przez początek ukł. współrzednych.
22 gru 21:43
Li :
IOSI= r =
√
(−3)
2
+5
2
=
√
34
o: ( x +3)
2
+(y−5)
2
= 34
22 gru 21:56