xx
c xx: lol dlaczego x+1+1 /x+1 =1+ 1/x+1
19 lut 16:54
kochanus_niepospolitus:
lol ... naucz się zapisywać ułamki
lol ... ponieważ:
| x+1+1 | | x+1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| + |
| = 1 + |
| |
| x+1 | | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
lol ... procedura odwrotna do 'zapisywania w postaci jednego ułamka' ... lol
(jakby ktoś nie zauważył ... to "lol" mnie drażni ... lol)
19 lut 16:56
kochanus_niepospolitus:
i jeszcze
lol ... musiałeś/−aś nowy temat po to zakładać

... lol
19 lut 16:56
19 lut 16:56
xy: L= (x+1+ 1)/x+1 = (x+1)/x+1 + 1/x+1= 1+ 1/x+1= P
19 lut 16:57
5-latek: Wynika to z własności dzialan na lixczbach R
| | x+1+1 | | x+1 | | 1 | |
Masz |
| = |
| + |
| = dalej Ty |
| | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
U nas a=(x+1) i b=1
19 lut 16:58
c xx: lol aa no widze ..znaczy wiedzialem to ale jakos zapomnialem nie widzialem tego ...dziekuje lol
19 lut 17:00
Janek191:
Dla niektórych osób, trzeba wracać do Adama i Ewy
19 lut 17:01
c xx: :( ale ty jestes niemily
19 lut 17:02
Janek191:
To ładne podziękowanie za pomaganie
19 lut 17:04
5-latek: bo miał taka funkcje
Jeskli nie potrafisz zrobić tak jak
kochanus−niepospolitus Pozdrawiam

to sobie najzwyczajniej to podziel
(x+2):(x+1)= 1
−x−1
========
| | 1 | |
0 +1 reszty czyli mamy 1+ |
| |
| | x+1 | |
19 lut 17:05
5-latek: pies zachowuj się .
W końcu nikt nie będzie chciał Ci pomagać i będziesz pisal ze to forum jest do kitu
19 lut 17:06
c xx: oo nie mowcie ze jestem taki glupi ja wiem jak takie cos zrobic teraz bede umial...no co
dziekuje za pomoc
19 lut 17:07
c xx: no ale co ja zrobilem ja tylko napisalem mu ze jest niemily

zmienie nick
19 lut 17:07
5-latek: Po co zmieniasz nick
I tak zostaniesz rozpoznany po wpisach .
Janek191 cie nie obrazil wiec po co tak piszsesz . Wyrazil swoje zdanie ale bez obrazy .
19 lut 17:11
c xx: acha ...ale co ja tez nie obrazam

no dobra nie bede tak pisal

(nie trzeba uzywac
19 lut 17:14