vv
c : jak narysowac wykres funkcji x+2/x+1
asym.pionowa to −1 a pozioma to jak jak to zrobici
19 lut 16:11
kochanus_niepospolitus:
| x+2 | | x+1+1 | | 1 | |
| = |
| = 1 + |
| |
| x+1 | | x+1 | | x+1 | |
Więc:
| | 1 | |
2) przesuwasz wykres o odpowiedni wektor aby otrzymać f(x) = |
| +1 |
| | x+1 | |
pytanie: czy wiesz o jaki wektor należy przesunąć?
19 lut 16:12
Janek191:
| | x + 2 | | (x + 1) +1 | | 1 | |
f(x) = |
| = |
| = 1 + |
| |
| | x + 1 | | x +1 | | x + 1 | |
Pionowa: x = − 1
Pozioma: y = 1
19 lut 16:14
c : dziekuje bardzo
19 lut 16:28
c : o jaki wektor chodzi bo nie rouzmiem
19 lut 16:29
5-latek: A ktoś zapewnial niedawno ze nie ma brakow w teorii .
wiec jak to z tym jest dokładnie
19 lut 16:31
c : ale po co przesuwac jak mozna narysowac odrazu ..? kreski takie kolo asymp.
19 lut 16:31
c : no dokladnie to tak ze ja wszysto robie po swojemu no ale tu wiesz ....co prawda nie wiem jak
przesunac chyba [−1,1] ale po co..jestem leniwcem
19 lut 16:33
kochanus_niepospolitus:
'kreski' można narysować jeżeli się potrafi wyznaczyć asymptoty.
A przy okazji − wypadałoby wiedzieć jak przesuwa się funkcje o wektor [p,q]
19 lut 16:33
c : no ale zawsze trzeba znac asymptooty bez tego sie nie da przesunac
19 lut 16:36
kochanus_niepospolitus:
oczywiście, że MOŻNA ... ale Ty ich na początku nie znałeś (znałeś tylko jedną z nich), więc
podałem Ci sposób w jaki można to zrobić ... jeden z wielu sposobów
19 lut 16:38
c : jej zostalo x2*(−m2) skad
19 lut 16:39
c : to nie do tej strony
19 lut 16:39
c : no ale dzieki za odp
19 lut 16:43