wyznaczanie funkcji, funkcja z arg, w górnej granicy całkowania
Stefan: Witam wszystkich.
Mógłby ktoś pomóc?
1. Wyznaczyć funkcję z argumentem w górnej granicy całkowania F(x) = od −1 do x (nie wiem jak
to zapisać żeby poprawnie wyświetlało) ∫ItIdt na odc <−1,1>
2. Wyznaczyć funkcję z argumentem w górnej granicy całkowania F(x) = od −1 do x ∫f(t)dt
dla f(t)=k{0, t∊<−1,0. &cost−1, t∊(o,π/2>
Na odc <−1,π/2>
3. Obliczyć pochodną od sin2x do cos2x ∫t3dt
Tutaj chyba będzie t3 co nie?
4. oblicz pochodną od 0 do cosx3 ∫et2dt
znowu, tu chyba będzie et2 prawda?
(tu miało być e do potęgi tdo kwadratu)
19 lut 15:04
Stefan: Ktoś coś?
19 lut 16:04