matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania stycznych do okręgu
świnka:
Wyznacz równania stycznych do okręgu x
2
−8x+y
2
+2y=8 prostopadłych do prostej y=1/2x−7
19 lut 12:46
Jerzy:
Szukana styczna: y = −2x + b podstaw do równania i nałóż warunek : jedno rozwiązanie
19 lut 12:57