Oblicz asymptoty, monotonicznosc
Martyna: 1.Wyznacz asymptoty poziome,pionowe,ukośne dla: f(x)=5x²+2x\x²−4
2.Dana jest f(x)=x\x²+9:
a)wyznacz monotoniczność
b)na podstawie wyników z a) wyznacz wartosc max,min tej funkcji dla x∈[−4,4]
3.F: [0,∞]⇒R dana jest wzorem f(x)=x³. Na podstawie wykresu ocen czy ta funkcja jest na
roznowatosciowa i monotoniczna. Czy jest do niej funkcja odwrotna? Wyznacz pole obszaru
ograniczonego wykresem funkcji f(x),a funkcja g(x)=1 dla x∈[0,2]
19 lut 11:25
Martyna:
19 lut 11:36
Martyna: Prosze o pilna pomoc w tych zadaniach, jesli ktos ma pojecie o nich ;c W 1 oraz 2 mam wyliczyc
x1 oraz x2 z mianownika 2 nawiasy? A co potem
19 lut 13:15