może ktoś narysowac to na układzie?
Rexx: Wiadomo, że zbiorem wartości funkcji kwadratowej f jest przedział (−nieskończoności;2>. Wskaż
jej wzrór:
a. f(x)= −(x−2)
2 − 2
b. f(x)= (x+2)
2 + 2
d. f(x)= −(2−x)
2 + 2
19 lut 10:26
Jerzy:
d)
19 lut 10:29
Rexx: no wiem że D ale dlaczego?
19 lut 10:33
Jerzy:
Skoro wiesz, to po co pytasz ?
19 lut 10:55
Rexx: bo to widać.. chodzi mi o to jak wygląda to na układzie współrzednych
19 lut 11:44
Jerzy:
Naszkicuj...to parabola: y = −x2 przesunięta o wektor v =[2,2]
19 lut 11:50
prosta:
19 lut 11:51