matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Pastuszek:
Ile wynosi suma współczynników wielomianu W(x)= (5x
4
− 3x
3
+ x
2
− 4)
20
19 lut 09:50
jc:
W(x) = a
0
+ a
1
x + a
2
x
2
+ ... + a
80
x
80
W(1) = a
0
+ a
1
+ ... + a
80
= (5−3+1−4)
20
19 lut 09:54