Wykres a parametr
Patrycja : | | |x| −3 | |
Narysuj wykres funkcji f(x)= |
| Dla jakich wartości b prosta y=x+b a z wykresem |
| | |x| −2 | |
funkcji f dwa punkty wspólne. Wykres narysowalalm dobrze tylko teraz nie mogę wymyślić jak
rachunkowo obliczyć ten parametr, bo tak zgadywać z wykresu?
19 lut 02:31
Patrycja :
19 lut 16:18
kochanus_niepospolitus:

oto wykres
co do parametru b
y=x+b
czyli:
i rozwiązujesz to równanie (będzie równanie kwadratowe)
19 lut 16:21
Jerzy:
Dla rownania f(x) = x + b nałóż warunki, sby miało dwa rozwiązania
19 lut 16:22