matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Szymo:
Oblicz wartość wyrażenia 4
√
3
sin α razy cos α dla kąta ostrego α, który spełnia warunek (sin
pierwiastek z sześciu
α + cos α)
2
=
.
2
18 lut 23:02
Mila:
W=4
√
3
*sinα*cosα
√
6
(sinα+cosα)
2
=
2
√
6
sin
2
α+2sinα*cosα+cos
2
α=
2
√
6
2sinα*cosα=
−1 /*2
2
4sinα*cosα=
√
6
−2 W=
√
3
*(
√
6
−2)=
√
18
−2
√
3
=3
√
2
−2
√
3
18 lut 23:09