matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Pavl:
sin
2
α − cos
2
α
Wartość wyrażenia
dla kąta ostrego α takiego, że tg α =
√
2
,
sin
2
α
wynosi
18 lut 22:26
ikd:
sin
2
α−cos
2
α
1
1
=1−ctg
2
α=1−
=
sin
2
α
2
2
18 lut 22:30