matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Yellok:
Każdy z 5 uczestników konkursu ma do wyboru jedno z 10 pytań. Jakie jest prawdopodobieństwo, że każdy wybierze inne zadanie?
18 lut 21:19
pom:
Ω = 10
5
A = 10 * 9 * 8 * 7 * 6 = 30240
30240
P(A) =
=0,3024
100000
18 lut 21:27