Proszę o pomoc w wyliczeniu wartości 2sin U{5π}{3}
van: | | 5π | |
Proszę o pomoc w wyliczeniu wartości 2sin |
| |
| | 3 | |
18 lut 20:29
Mila:
| | 5π | | π | | π | | √3 | |
2sin |
| =2*sin(2π− |
| )=−2sin |
| =−2* |
| =−√3 |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 2 | |
18 lut 20:35
5-latek: | | 5π | | √3 | |
sin( |
| )=sin300o= sin(270o+30o)= −cos30o = − |
| |
| | 3 | | 2 | |
18 lut 20:39
5-latek: Milu
czyli TY to sprowadzilas do 4 ćwiartki ale (360−α)
Muszse się jeszcze nauczyć tak wlasnie przeksztalcac
18 lut 20:42
van: dziękuje <3
18 lut 20:54
Mila:
Ja lubię parzystą liczbę kątów prostych.
Twój sposób też dobry.
18 lut 21:24