matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobic
sucha1632:
w trojkacie prostokatnym w ktorym α jest katem ostrym sinα przez tgα=
√
3
przez 2 . wyznacz katy ostre tego trojkata
18 lut 19:46
Eta:
sinα
tgα=
cosα
sinα
cosα
√
3
=sinα*
= cosα=
⇒ α=30
o
to β= 60
o
tgα
sinα
2
18 lut 21:14