matematykaszkolna.pl
Zagadka Einsteina R.W.16l: A teraz, coś dla mózgowców JEstem strasznie ciekaw rozwiązania, więc proszę o − chociaż − jakieś pomysły "Pięciu ludzi mieszka w pięciu różnych domach, z których każdy ma inny kolor. Wszyscy palą pięć różnych marek papierosów i piją pięć różnych napojów. Poza tym jeszcze hodują zwierzęta pięciu różnych gatunków. − Norweg zamieszkuje pierwszy dom − Anglik mieszka w czerwonym domu − Zielony dom znajduje się po lewej stronie domu białego − Duńczyk pija herbatkę − Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów − Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille − Niemiec pali Marlboro − Mieszkaniec środkowego domu pija mleko − Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę − Palacz Pall Malli hoduje ptaki − Szwed hoduje psy − Norweg mieszka obok niebieskiego domu − Hodowca koni mieszka obok żółtego domu − Palacz Philip Morris pija piwo − W zielonym domu pija się kawę Pytanie: Kto hoduje rybki?
22 gru 14:55
R.W.16l: i nie róbcie tego z wykorzystaniem rozwiązania dostępnego w internecie ciekaw jestem Waszych wypocin
22 gru 14:56
_emDżi_: Pamiętam to nauczycielka nam dała w gimnazjum na jakimś konkursie klasowym czy szkolnym takim Więc ja się nie bawie bo znam odpowiedź
22 gru 15:05
22 gru 23:57
R.W.16l: wiem o tym, ba! jest na wiki nawet rozwiązanie, ale jestem ciekaw Waszych zabaw sugestii
23 gru 11:56