matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
sinsilka:
Pierwszy wyraz czterowyrazowego ciagu geometrycznego (b
n
) jest r rowny 1 zas czwarty 64.jaki jest iloraz ciagu?
18 lut 16:06
wiatr:
a1=1 a4=64 a4=a1q
3
64=q
3
q=4
18 lut 16:09
asd:
174805
18 lut 16:10
sinsilka:
ok dzięki
18 lut 16:19