matematykaszkolna.pl
optimum techniczne. stivi łonda: Dana jest funkcja kosztów. Znajdź optimum techniczne przedsiębiorstwa f(x) = 1/3x4 + 2x3 −21x2 +7x Jak to zrobić?
18 lut 15:16
dsa: A wiesz co masz wyznaczyć?
18 lut 15:18
===: Wyszukiwarka nie gryzie ... za skrypty też pewnie mamusia zapłaciła. Ale łatwiej drugi dzień się tu z tym obnosić ... może ktoś napisze wypracowanie emotka Dziś już choć treść poprawił ... choć pewnie i tak nie całkiem emotka
18 lut 15:46
stivi łonda: jak nie masz co zrobić z życiem, to może udaj się na jakąś podróż bez końca? Wyjątkowo irytująca i zakompleksiona jednostka z ciebie. Fakt, stać mnie na więcej aniżeli jesteś w stanie posiadać, ale to nie teza tej dysputy i nie zamierzam więcej się rozprawiać na ten temat. Mam wyznaczyć optimum techniczne.
18 lut 16:21
Pp: Chodzi o optymalizację czy nie?
18 lut 17:28
===: "się rozrawiaj" analfabeto
18 lut 17:30
stivi łonda: w poleceniu mam zapisane tylko to : Dana jest funkcja kosztów. Znajdź optimum techniczne przedsiębiorstwa Robiłem to w ten sposób, że odejmowałem 1x z każdego współczynnika i później liczyłem z tego pochodną. Chyba trzeba wyznaczyć koszt jednostkowy ale z wzoru na funkcję kosztu jednostkowego mi nie wychodzi
18 lut 18:30