matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc
sucha1632:
równanie prstej równoleglej do prostej 2x+3y−5=0 i przechodzi przez punkt (1;−3) ma posstac; a)2x+3y+7=0 b)y=−2/3x+5/3 c)2x+3y=5 d)2x+3y=7
18 lut 13:13
Jerzy:
a)
18 lut 13:16
===:
2
y+3=−
(x−1)
3
2
7
y=−
x−
3
3
3y=−2x−7 2x+3y+7=0
18 lut 13:18