Trygonometria
Ewelonka: Rozwiąż równanie 4x + 2 cos2 x =1 o niewiadomej z przedziału <0,π>
18 lut 12:52
Eta:
f(x)= 2cos
2x
g(x)= −4x+1
W przedziale <0,π> −− brak rozwiązań
18 lut 13:04
Ewelonka: Jeju .. pomyliłam tam powinno być cos 4x +2cos2 x =1 ...
18 lut 13:06
Eta:
Zdecyduj się , bo raz piszesz 2cos2x a drugi raz 2cos2x
18 lut 13:08
Ewelonka: cos2 x ...
18 lut 13:19
Ewelonka: Przepraszam ..
18 lut 13:19
Eta:
cos(4x)= 2cos2(2x)−1
2cos2(2x)−1+2cos2x−1=0 /:2
cos2(2x)+cos2x−1=0
[2cos2(x)−1]2+cos2x−1=0
...............
teraz już sama dokończ.................
18 lut 13:28