matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz objetosc bryly obrotowej
Panteralka:
oblicz objetosc bryly obrotowej powstalej przez obrot rownolegloboku o podstawi 4 cm i wysokosci 5 cm dookola podstawy
18 lut 11:35
dero2005:
a = 4 →podstawa h = 5 →wysokość V = πh
2
*a =
18 lut 11:52