matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria.
NoName:
mam pytanie:
√
3
sin(2x+1)=
2
x=xo+2kπ czyli powinno być.
π
2x+1=
+2kπ
6
π
x=
−1/2 +kπ
6
czy to jest poprawnie rozwiązane ? wiem że trzeba obliczyć drugie x, ale chodzi mi czy to jest wyliczone poprawnie? z góry dziękuje
18 lut 00:50
Qulka:
pierwsza 6 jest 3
18 lut 00:52
NoName:
tak przepraszam źle przepisałem
18 lut 00:55