matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przystawanie trójkątów
monia:
W trójkątach ABC i A
1
B
1
C
1
poprowadzono dwusieczne BD i B
1
D
1
. Wykaż, że jeśli |BC|=|B
1
C
1
|, |∡B| = |∡B
1
| i |BD| = |B
1
D
1
| to Δ ABC=Δ A
1
B
1
C
1
. Wiem, że chodzi o cechę bkb ale nie wiem jak to zapisać, pomocy
17 lut 23:22