f.logarytmiczna
pawlo392: Zaznacz na płaszczyźnie z układem współrzędnych zbiór: A={(x,y): logxy=2}
Mógłby ktoś to narysować?
17 lut 22:26
piotr: x>0
y>0
x≠1
y=x2
czyli część paraboli y=x2 znajdująca się w pierwszej ćwiartce układu współ. bez punktu (1,1)
17 lut 22:34
Qulka:

tylko ta niebieska część
17 lut 22:35
piotr:
17 lut 22:37
pawlo392: A to normalny wykres? Nie jakiś zbiór ograniczony OY OX?
17 lut 22:41
Qulka: skoro równanie to wykres, jakby była nierówność byłby kawałek płaszczyzny
17 lut 22:48