wykaz
xxxx: wykaz ze dla dowolnych a∊R
+ i b∊R
+ zachodzi nierownosc
17 lut 20:11
wiatr: 4ab≤a
2+b
2
a
2+b
2−4ab≥0
(a−b)
2−2ab≥0
(a−b)
2≥2ab
17 lut 20:16
5-latek: 0 punktów . Zastanow się dlaczego ?
17 lut 20:20
olekturbo: dla a = 1 b = 1
0 ≥ 2 sprzeczne
17 lut 20:23
Metis: Pomijając niepoprawny dowód to chodzi o coś więcej
17 lut 20:31
prosta:
ech....wzory skróconego mnożenia
17 lut 20:36
5-latek: Dobry wieczor
prosta 
Czesc
Metis
17 lut 20:37
wiatr: Jest tutaj może jakiś dobry fizyk, który chętnie wytłumaczy teorie kinetyczno molekularną na
poziomie licealnym ?
17 lut 20:38
5-latek: Może
Qulka 
albo
daras
17 lut 20:40
Metis: Napisz zadania , moze pomozemy
17 lut 20:41
wiatr: Z zadaniami jakoś sobie daję radę, problem jest raczej w tym że nie chodziłem na te lekcje i
nie kojarzę nawet wzorów :<. Potrzebowałbym wyprowadzenie wzoru na ciśnienie do postaci:
Wiem jedynie że:
p=Fn/s, s=4Pir
2 ale nie wiem skąd się reszta wzięła.
Potrzebowałbym ogólnie wzorki z tego działu bo patrząc na necie to nie jest poziom licealny
17 lut 20:45
17 lut 21:53