matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka pitstop
CC:
jak dalej to ruszyć?
t = 2
x
1
∫
dt
(t−2)(t+2)
17 lut 18:00
Benny:
Rozłóż na ułamki proste.
17 lut 18:09
Mariusz:
4=(t+2)−(t−2)
1
(t+2)−(t−2)
=
∫
dx
4
(t+2)(t−2)
17 lut 18:38
Mariusz:
dt
17 lut 18:38