różniczkowalność
majdan: Dla jakiego k funkcja f(x) jest ciągła. Czy dla k=3 jest różniczkowalna?
f(x) = {3+x2 * sin (1/x) + 1/x * sin2 2x dla x≠0
{k dla x=0
Obliczyłem granicę lewo i prawostronne f(x) , wyszło że k=3. Jak mam się zabrać za drugą część
polecenia? wystarczy podstawić do ilorazu różnicowego ?
17 lut 16:59
olekturbo: Jezeli w k = 3 jest ciągla to jest tez rozniczkowalna
17 lut 17:12
olekturbo: przepraszam

jezeli jest rozniczkowalna to tez jest ciagla.
sprawdz pochodne lewo i prawo stronne
17 lut 17:13