matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
Pau:
2
27
(
)
−
3 * (
)
−
3 *1,5
3
8
mam to doprowadzić po postaci a
m
gdzie m= liczba całkowita Ułamki kolejno do potęgi −3 i drugi też do −3
17 lut 16:52
The City:
2
27
3
9
3
4
3
(
*
)
−3
*
= (
)
−3
*
= (
)
3
*
= ...
3
8
2
4
2
9
2
17 lut 17:11
olekturbo:
2
2
2
... =
6
*
−
1
=
5
3
3
3
17 lut 17:15