| cosx | ||
∫ | dx | |
| sinx − sin2x + cosx − cos2x |
| cos(x) | ||
∫ | dx | |
| sin(x)+cos(x)−1 |
| cos(x)(sin(x)+cos(x)+1) | ||
∫ | dx | |
| sin2(x)+2sin(x)cos(x)+cos(x)2−1 |
| cos(x)sin(x)+cos2(x)+cos(x) | ||
∫ | dx | |
| 2cos(x)sin(x) |
| 1 | cos(x) | dx | ||||
∫ | dx+∫ | dx+∫ | ||||
| 2 | 2sin(x) | 2sin(x) |
| 1 | 1 | 1 | dx | ||||||||||||||||||||
= | x+ | ln|sin(x)|+ | ∫ | ||||||||||||||||||||
| 2 | 2 | 2 |
|
| 1 | 1 | 1 | dx | ||||||||||||||||||||
= | x+ | ln|sin(x)|+ | ∫ | ||||||||||||||||||||
| 2 | 2 | 2 |
|
| 1 | 1 | 1 | x | |||||
= | x+ | ln|sin(x)|+ | ln|tan( | )|+C | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
= | x+ | ln|1−cos(x)|+C | ||
| 2 | 2 |
| 2t | ||
sin(x)= | ||
| 1+t2 |
| 1−t2 | ||
cos(x)= | ||
| 1+t2 |
| 2dt | ||
dx= | ||
| 1+t2 |
| 2dt | t+1 | |||||||||||||||
∫ | =∫ | dt | |||||||||||||||
| 1+t2 | t(t2+1) |