logarytmy.
pawlo392: Jak wyznaczyć zbiór wartości takiej funkcji f(x)=−log2(x+2) ?
16 lut 22:03
Jerzy:
A jaki jest zbiór wartości funkcji y = log2x ?
16 lut 22:13
pawlo392: Należy (0,+∞), prawda?
16 lut 22:15
Kacper:
Podałeś dziedzinę.
16 lut 22:16
wiatr: Tak, podobnie będzie z twoją funkcją Df to będzie x>−2
A Zw: (−∞;0)
16 lut 22:16
pawlo392: W odpowiedziach mam podane, że z dziedziny wypadają (−1,0,1) a ze zbioru wartości (,−1,0,
−log23)
16 lut 22:19
pawlo392: Nie wiem dlaczego.
16 lut 22:19
Kacper:
Nie wiem skąd wziąłeś te bzdury, ale zapewne nie podałeś całej treści zadania.
f(x)=log2x
Df = (0,+∞)
Zwf = R
16 lut 22:21
pawlo392: Kacper, przeczytałeś od początku? Moją pierwsza wypowiedź?
16 lut 22:23