Twierdzenie Talesa
Jaaaa.. :) :

2. Oblicz długości odcinków oznaczonych literami:
SORRY ZA TAK BRZYDKIE RYSUNKI!
PILNE!
Z GÓRY DZIĘKUJE BARDZO ZA ROZWIĄZANIE ; )
21 gru 20:28
Jaaaa.. :) : na tym pierwszym rysunku jest 30, a nie 39 − moj maly blad, sorki . ! PROBOWALAM POPRAWIC, ALE
DLA JASNOSCI, ZEBY BYLO WIADOMO CO TAM PISZE ; )
21 gru 20:29
XxX: a)
6045=
39+60d...i dalej na krzyż..policz
b)
3025=
30+e70 ⇒ ... dalej policz sam...
c)
5065+f=
4045+f i dalej sam...
21 gru 20:33
Jaaaa.. :) : nie kumam dlaczego LITERY nie sa po lewej stornie i u gory

: (( ja tak robie w sql − ZE SA
PO LEWEJ I U GORY, .. a nie tak jak ty..
21 gru 20:36
Jaaaa.. :) : .. ja to robię proporcjami a nie jak Ty na krzyz : ( wez mi to rozpisz po mojemu zebym mogla
zakumac , pliss ..
21 gru 20:40
21 gru 21:06
Jaaaa.. :) :

sorry zly rysunek byl.. teraz zrobcie : ( pliss ..
21 gru 21:13
Jaaaa.. :) : ale co do tego f to wgl nie wiem juz o co biega : ( jak moga byc dwa f

yy.. ? : ( jak to
niby obliczyc z proporcji mam co ? : ( nie da sie przeciez
21 gru 21:14
Godzio: ale rysunek jest ten sam, co do f zaraz rozrysuje
21 gru 21:16
Jaaaa.. :) : dzieki CI dobry czlowieku ; ) a co do rysunku to ten pieerwszy do 'e' byl zly, ten drugi teraz
jest dobry do 'e' .. xd
21 gru 21:17
Godzio:

teraz widać ?
21 gru 21:18
Godzio: ale ja nie widze różnicy między tym pierwszym a tym drugim
21 gru 21:19
Jaaaa.. :) : 25 rownolegle z 30, a prawidlowo powinno byc 25 rownolegle z e , ale jesli to zadna roznica to
poprostu zrob mi to tak, zeby wyszlo w e = 54 , a w f = 35 , bo mnie ten rysunek nic nie dal
do f : ( co go teraz narysowales, sorki

wytlumacz mi to , pliss . ; ) tzn. zapisz tak
proporcjami jak mowilam, ze ja tak mam − a ja sb rozwiaze . xd
21 gru 21:38
Godzio:
już robie
21 gru 22:32
Godzio:
kolorami oznaczyłem co do czego jest,
więc:
(f+45)*50 = (f+65)*40 /:10
5(f+45) = 4(f+65)
5f + 225 = 4f + 260
f=260−225 = 35
21 gru 22:34
Godzio:
25(30+e) = 70*30 /:25
30+e = 84
e=54
21 gru 22:36
kicia :

oblicz długości odcinków oznaczonych literami
10 sty 18:53
kicia :
10 sty 18:55
kicia :
10 sty 18:57