matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
majka:
reszta z dzielenia wielomianu w(x) przez (x+3) = 6 reszta z dzielenia w(x) przez (x
2
−1) = 4x+1 napisalam w(x)=p(x)*(x+3)+6 w(x)=q(x)*(x
2
−1)+4x+1 w(x)=v(x)*[(x+3)(x
2
−1)]+ax
2
+bx+c i co dalej? wytłumaczy ktos prosze
16 lut 20:29
Kacper:
Oblicz W(−3), W(1) i W(−1)
16 lut 20:31
majka:
w(−3)=9a−3b+c w(1)=a+b+c w(−1)=a−b+c
16 lut 20:36