Twierdzenie Talesa
Jaaaa.. :) :

1. Oblicz długości odcinków oznaczonych literami:
− tj. ostatni punkt z mojego zadania, którego zrobić nie umiem... proszę o pomoc.. pilne .
Sorry za rysunek, ale na inny mnie nie stać hehe − takie zdolności i nic na to nie poradzę heh
; )
21 gru 20:13
XxX: tylko c wyliczyc?
21 gru 20:19
XxX: 1821=36c
18c=756 ⇒ 42=c
21 gru 20:21
Jaaaa.. :) : dlaczego "c" jest na dole ? my robimy tak, ze jest u gory i po lewej stronie , a nie po prawej
; / nie kumam
: ((
21 gru 20:34
Jaaaa.. :) : ... ja to robię proporcjami a nie jak Ty na krzyz : ( wez mi to rozpisz po mojemu zebym mogla
zakumac , pliss ..
21 gru 20:40
R.W.16l: Prawo Talesa się kłania
22 gru 12:38
R.W.16l:

k || l
Napiszę Ci 3 prawdy/dogmy Matmy Talesa:
22 gru 12:40
R.W.16l: Ale w Twoim przypadku, to punkt C jest CAŁYM odcinkiem (od pkt styku dwóch półprostych do 3.
prostej) ?
22 gru 12:45